Merhaba değerli okurlarımız.
Son iki ayımızda bir taraftan Anadolu’muzun yüreğine ateş düşüren deprem felaketinin acısını çekerken, bir taraftan da Mübarek Ramazan Ayımızın huzurunu yaşadık.
Buradan depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılarımıza ise geçmiş olsun diliyorum. Ramazan Bayramınızı da yürekten kutluyorum.
Depremin hemen ardından AGC ve Başkan Yardımcısı olduğum RATEM olarak, afet bölgesine giderek, oradaki yazılı, görsel ve sözlü medyanın mensubu olan gazeteci meslektaşlarımıza destek olduk.
Yapabildiğimiz yardımlar oldu, eksik kaldığımız konular oldu. Onları da devletimizin ilgili kurumlarına bildirerek, katkı adına elimizden geleni yaptık. Bu arada Antalya Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak, deprem bölgesinden gelen 0-12 yaş depremzede çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte ‘Kardeş Payı Projesi’ni gerçekleştirdik.
İnşallah millet olarak bir daha böyle felaketler yaşamayız.
Gelelim en son yayınladığımız Yılbaşı Gazetemiz’den sonraki çalışmalarımıza… Öncelikle şunu söylemek isterim ki, bahar aylarında hayata geçireceğimiz çok sayıda nitelikli projenin planlamasını yaptık. Bu aylarda Cemiyet etkinlikleri olarak sürprizlerimiz bir hayli fazla olacak.
Üyelerimizin keyifli ortamlarda biraraya gelip, kaynaşmaları bizim çok önem verdiğimiz bir konu. Gazetecilik mesleğinin saygınlığını korumak kadar, üyelerimizin mesleki ve sosyal gelişimine yönelik projeler üretmek de bizim asli görevlerimiz arasında. Bu kapsamda önümüzdeki aylarda çok renkli, sürpriz organizasyonları hayata geçireceğimizin müjdesini buradan vermek istiyorum.
Bizim çok önem verdiğimiz başlıklarımızdan biri de, mesleki standardizasyon konusu… Sahada demokrasimizin 4’üncü kuvveti olarak görev yapan üyelerimizin branşlaşması ve uzmanlaşması, yaptıkları işin niteliği açısından büyük önem taşıyor. Gazeteciler bu görevlerini yaparken habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazmalı. Haberlerini yüksek kamu yararı için kaleme almalı. İşte hem alaylı hem mektepli meslektaşlarımızın, gazetecilik branşlarında uzmanlaşmaları için attığımız adımlara bir yenisini daha ekledik. Antalya Ticaret Borsası’yla işbirliği yaparak, Antalyalı gazetecileri ve gazeteci adaylarını tarım haberciliği konusunda bilinçlendirmek, mesleki gelişimlerine katkı sağlamak ve toplumun tarım haberleriyle doğru bilgilendirilmesi amacıyla, ‘Tarım Haberciliği Eğitim Projesi’ni gerçekleştirdik. Bu da Türkiye’de ilk kez yapılan bir proje oldu.
Elbette üyelerimize, sektörümüze ve kentimize yönelik projelerimiz bu kadarla kalmıyor. Yayın kuruluşlarımızı ziyaret ederek meslektaşlarımızın sorunlarını dinliyor ve çözümler için gerekli adımları atıyoruz. Üyelerimizin her zaman yanlarında olup, çatısı altında bulundukları AGC’nin gücünü hissetmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
Bu arada “AGC Oskarlarımız”, yani basın meslek ödüllerimiz de sahiplerini buldu. Eserleri dereceye giren meslektaşlarımızın ödüllerini de yıl içinde yapacağımız görkemli bir törenle vereceğiz.
Hazırlığını yaptığımız yeni yayınlarımızla ilgili çalışmalarımız da tamamlanmak üzere. Yakında kitaplarımızla da üyelerimizin ve kamuoyunun önüne çıkacağız.
Bu arada ANSİAD ile birlikte, Cemiyet Müzemizle ilgili önemli bir çalışmanın içerisinde olduğumuzu da aktarmak istiyorum. Bu çalışmamızın da, Türkiye’deki diğer cemiyetlerimize ve meslek örgütlerimize örnek olacağını tahmin ediyorum.
Cemiyet Yönetimine aday olurken, çok çalışacağımızın sözünü vermiştik. Bu sözümüzü fazlasıyla yerine getirmenin huzurunu yaşadığımı ifade etmek isterim.
Saygı ve selamlarımla…
Leave Your Comment